Thy Kingdom Come, gebed dag 10

thy_kingdom_come_dag_10

Dag 10: Stilte

Maar Hij zei: Ga naar buiten en ga op de berg staan, voor het aangezicht van de HEERE. En zie, de HEERE ging voorbij, en een grote en sterke wind, die bergen spleet en rotsen in stukken brak, voor  het aangezicht van de HEERE uit. Maar de HEERE was niet in de wind. Na deze wind kwam er een aardbeving, maar de HEERE was ook niet in de aardbeving. Op de aardbeving volgde een vuur, maar de HEERE was ook niet in het vuur. En na het vuur kwam het suizen van een zachte stilte.

En het gebeurde, toen Elia dat hoorde, dat hij zijn gezicht met zijn mantel omwikkelde, naar buiten ging en in de ingang van de grot bleef staan. En zie, een stem kwam tot hem, die zei: Wat doet u hier, Elia?
1 Koningen 19: 11-13

Overdenking
Stilte is altijd een belangrijk aspect geweest in het geestelijk leven, maar velen van ons hebben het nog nooit geprobeerd!

Afzondering en stilte kunnen ons helpen om God te verstaan. In al het rumoer en alle activiteit in ons leven kunnen we gemakkelijk de opmerkzaamheid verliezen om de stille, kleine stem te verstaan. In de stilte realiseer je je hoe zelden je deze stem verstaat in de dagelijkse drukte.

Stilte kan moeilijk zijn. Het leven is druk. Tijd en ruimte vinden voor stilte kan lastig zijn. Je hebt duizend gedachten, zoals: wat zullen we ‘ns eten?! De schoonheid van stilte is dat God niet door iemand anders heen spreekt, zoals in een preek of een christelijk boek, maar dat Hij zich direct richt tot jou.

Gebed
… [ wees stil ] …

Actie
Probeer vijf minuten lang een gebed van stilte te bidden, hoe moeilijk het ook is. Maak achteraf aantekeningen van de dingen die God tegen je leek te zeggen, door gedachtes of gevoelens die bij je opkwamen.

Bijzondere afsluitingsdienst Thy Kingdom Come
Morgen bijzondere afsluitingdienst van Thy Kingdom Come met paus Franciscus, aartsbisschop Justin Welby en worship geleid door Matt Redman. Zie https://www.thykingdomcome.global/stories/pope-delivers-special-message-pentecost-sunday-online-service-alongside-archbishops-and Te volgen via htttps://youtu.be/UvNuebjkSM4