Marriage Courses

Als Sint-Jansgemeente vinden we het belangrijk bij te dragen aan de opbouw en verdieping van het huwelijk. Verschillende gemeenteleden verzorgen daartoe regelmatig series cursussen voor stellen die van plan zijn te gaan trouwen of net getrouwd zijn. Verder is het al meer dan tien jaar mogelijk de Marriage Course te volgen, gericht op echtparen die al wat langer getrouwd zijn.

Trouwen in de Sint-Janskerk
Wie in de Sint-Janskerk wil trouwen, kan contact opnemen met het kerkelijk bureau. Zij kennen alle procedures en contacten. Zij reserveren de Sint-Janskerk, leggen contact met de predikant, en vertellen wat de verdere stappen zijn. Je krijgt daar tevens informatie mee over de Premarriage Course.
Premarriage Course
Deze cursus is voor stellen met trouwplannen en wordt elk voorjaar gegeven. De cursus bestaat uit vijf avonden die je start met een gezamenlijke maaltijd. Je volgt de cursus als groep, maar gaat vooral als stel in gesprek en gaat thuis samen aan de slag met de opdrachten uit het werkboekje. Diverse onderwerpen komen aan de orde – allen erop gericht je partner, jezelf en elkaar nog beter te leren kennen.

Just Married Course
Voor stellen die net, dat wil zeggen tot ongeveer twee jaar, getrouwd zijn verzorgen we gedurende vijf avonden de Just Married Course. We plannen de avonden in de voorjaar. Tijdens de avonden, die zijn opgebouwd als een kringavond, worden diverse onderwerpen besproken om de huwelijksrelatie te verstevigen en te verdiepen. Er is veel ruimte om met andere stellen ervaringen te delen en in gesprek te gaan.

Marriage Course
Deze cursus wordt één keer per jaar verzorgd – in de periode januari / maart. Deze is gericht op stellen die al wat langer, dat wil zeggen ongeveer drie jaar of langer getrouwd zijn. De bedoeling van de cursus: deelnemers uitdagen een goed huwelijk nog beter te maken. De cursus omvat acht avonden met één thema per avond – van communicatie tot het oplossen van conflicten, van seksualiteit tot de omgang met ouders en schoonouders. Een belangrijk verschil met de eerder genoemde cursussen is dat de avonden weliswaar georganiseerd worden voor ongeveer tien tot vijftien stellen – maar dat deze gedurende de avond geen onderling contact hebben. De avonden starten met een diner-voor-twee, de inleiding van het te behandelen thema wordt vervolgens voor de groep gehouden – maar de gesprekken over en verwerking van het thema gebeurt niet in de groep maar onderling, als echtpaar.

Heb je belangstelling voor één van deze cursussen of wilt je meer informatie? Neem dan contact op met de ouderling vorming en toerusting  atvermeij@gmail.com

Sint-Jansgemeente