Catechisatie

Informatie en inschrijven tienercatechisatie
Informatie en inschrijven jongerencatechisatie
Informatie en inschrijving belijdeniscatechisatie

 

Tienercatechisatie

Een uurtje in de week er tussenuit en samen met leeftijdsgenoten zoeken naar wat het geloof in God voor jou persoonlijk kan betekenen? Dat is tienercatechisatie! Hoe ziet een catechisatieavond eruit? De catecheet begint met een korte inleiding over het thema van de avond. We gebruiken daarvoor de methode Follow Me van de HGJB. Daarna ga je met je vaste mentor in groepjes uiteen. Er is regelmatig een ‘speciale’ catechisatie-avond, bijvoorbeeld een avond bij de mentor thuis of het jaarlijks bezoek van een zendingswerker van de Sint-Jansgemeente.

Bij de eerste catechisatieavond ontvang je een nieuwsbrief met daarin alle informatie over de data & het jaarthema.

Informatie over de groepen & aanmelden: Informatie en inschrijven tienercatechisatie

 

Jongerencatechisatie

Bij jongerencatechisatie 16-17-18 jaar gebruiken we de methode Follow Me Next (HGJB) en heb je geen ‘vast’ mentorgroepje, maar wisselen de groepjes in de loop van het jaar van samenstelling.

Informatie over de groepen & aanmelden: Informatie en inschrijven jongerencatechisatie

 

Belijdeniscatechisatie (18+)

We nodigen je graag uit om samen met anderen op zoek te gaan naar de betekenis van geloven, hopen en liefhebben in deze tijd. Een seizoen lang samen eerlijk zijn over onzekerheden en twijfels, vragen en vreugden. Want hoe mooi is het om je diepgaand te bezinnen op wie God is, wat geloven inhoudt? Je bereidt je voor op het ‘ja’ voor God in het midden van Zijn gemeente en daarmee ook op deelname aan het Heilig Avondmaal. Weet je helemaal nog niet zeker of je belijdenis wil doen? Ook dan ben je van harte welkom bij belijdeniscatechisatie.

Geïnteresseerden kunnen direct contact opnemen met de predikanten, de jeugdouderling of buurtouderling.

Zie voor contactgegevens en praktische informatie de folder voor belijdeniscatechisatie Informatie en inschrijving belijdeniscatechisatie

 

18+ kring

Is belijdeniscatechisatie écht nog een stap te ver voor jou? Kom dan naar de 18+ kring waar we het gesprek aangaan over verschillende geloofsthema’s. De onderwerpen zullen de deelnemers met elkaar kiezen met gebruikmaking van de methode Re:search van de HGJB. Deze methode is gericht op persoonlijke en praktische geloofsvragen. De 18+ kring zal plaats vinden op de woensdagavond, in de Oostpoort.

De eerste avond is 27 september. Vooraf aanmelden is fijn maar niet noodzakelijk. Aanmelden kan via stjancatechisatie@gmail.com. We zien je graag de 27e !

Voor vragen over deze kring kun je contact opnemen met Josiane Wildemans: 06 36066267, of  jwildemans@live.nl

 

Contact

Voor praktische vragen over catechisatie kan je contact opnemen met de catechisatiecommissie via  stjancatechisatie@gmail.com