Zending

Marijke den Boer

Marijke den Boer is begin 2017 vanuit de wijkgemeenten Sint-Janskerk en Westerkerk uitgezonden naar Cambodja. Marijke is uitgezonden vanuit haar werkervaring als ergotherapeut en vanuit bewogenheid met de arme Cambodjaanse bevolking. Voor gehandicapte mensen is er in Cambodja nauwelijks hulp, zeker niet buiten de grote steden. Marijke woonde eerst in de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Intussen is ze verhuisd naar Siem Reap, een kleinere plaats dichter bij het platteland en de mensen die ze wil dienen.

Koen en Petra den Hartogh

Sinds april 2006 zijn Koen en Petra uitgezonden vanuit de Hervormde Gemeente Gouda naar Papoea-Nieuw-Guinea. Hier werken ze voor Wycliffe Bijbelvertalers.

In Papoea-Nieuw-Guinea kan 60% van de inwoners niet of nauwelijks lezen. Koen en Petra houden zich bezig met het ontwikkelen van mobiele apps die helpen om te leren lezen. Ook helpen deze apps om het gebruik van de Bijbel te stimuleren.

Als TFC vinden we het fijn als mensen betrokken (willen) zijn bij het zendingswerk van Koen en Petra. Wilt u ook meeleven? Dit kan door gebed, het lezen van de nieuwsbrief en/of het geven van financiële steun. Ook hebben Koen en Petra een eigen weblog waar u het laatste nieuws kunt lezen. Voor vragen en/of opgave voor het ontvangen van de nieuwsbrief kunt u e-mailen naar: tfckoenenpetra[at]gmail.com.

Website

Erica Hijkoop

Erica Hijkoop heeft een aantal projecten op touw weten te zetten, met behulp van haar collega Elles. Niet alleen ‘haar meiden’, jonge outcasts met veelal psychische problemen, ook andere kinderen en ouderen in Roemenië hebben de aandacht van Erica en Elles. Erica doet haar werk vanuit een krachtige visie op de economische situatie in Roemenië en haar inzet getuigt van grote liefde voor haar medemens. Nadat veel aandacht is besteed aan de contacten met ondermeer de betrokken overheidsinstanties, zijn bijzondere resultaten geboekt.

Website

Harriëtte Smit

Harriëtte Smit heeft jarenlang de wens gehad om te investeren in de Franse jeugd. Na gewerkt te hebben bij de HGJB, is Harriëtte begin 2011 door de GZB uitgezonden naar Bordeaux. Daar zette zij haar jeugdwerk-expertise in als missionair tienerwerker. Sinds 1 september 2015 werkt Harriëtte in opdrachte van de GZB vanuit de stad Aix-en-Provence (Rhône-Alpes) waar zij haar diensten inzet voor het landelijk kerkverband UNEPREF als trainer/ adviseur landelijk jeugdwerk. Omdat er weinig tieners in de Franse kerken zijn en het ontbreekt aan toegeruste jeugdleiders die in hen kunnen investeren is haar werk hard nodig! 

Website

Gerard en Janneke de Wit

In februari 2018 zijn Gerard en Janneke de Wit, samen met hun kinderen Lisa, Aron en Lars uitgezonden naar Noordoost-Duitsland. Na beiden meerdere jaren in het onderwijs te hebben gewerkt, is hun hart opengegaan voor de geestelijke, materiële en sociale nood in de ex-communistische Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Hun verlangen is om via hun leven Gods liefde te delen in een gebied waar God een grote onbekende geworden is. De familie De Wit woont in de hoofdstad Schwerin, waar ze, in samenwerking met de FeG (Freie evangelische Gemeinde), hopen bij te dragen aan christelijke gemeenschapsvorming.

Meer informatie is te vinden op hun website, waar u zich ook kunt aanmelden voor het ontvangen van de nieuwsbrief en gebedspunten.

http://www.gzb.nl/gerardenjannekedewit