Predikanten

ds. N.J.M. Goedhart

ds. N.J.M. Goedhart

(Nico) Jan-Maarten Goedhart is sinds 14 januari 2024 als predikant verbonden aan de Sint-Jansgemeente (Wijk A). Hij werd in 1969 geboren in Poortugaal en groeide op in Driebergen en Zeist. Hij studeerde theologie in Utrecht en Oxford. De eerste gemeente die hij als predikant diende was Kudelstaart (Aalsmeer), gevolgd door Spijkenisse (Dorpskerk en Michaëlkerk). Daarnaast was hij vanuit de IZB verantwoordelijk voor de introductie van de Alpha-cursus in Nederland, en was hij vele jaren als bestuurslid en voorzitter betrokken bij New Wine Nederland. In 2010 werd Jan-Maarten met zijn vrouw en kinderen door de GZB uitgezonden naar Lima, Peru, waar hij de presbyteriaanse kerk in Lima ondersteunde bij kerkplanting, en als docent Nieuwe Testament en Missiologie was verbonden aan een interkerkelijke predikantenopleiding, het Seminario Evangelico Lima. Na terugkeer in Nederland was hij bij de IZB verantwoordelijk voor het opzetten van de afdeling Focus, die plaatselijke gemeenten ondersteunt met trajecten op het vlak van discipelschap en missionair gemeente-zijn. Vanaf 2020 werkte hij voor de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland, o.m. als clustermanager en lid van het directieteam. In 2023 was hij ambulant predikant in de protestantse gemeenten Loenen aan de Vecht en Herveld & Slijk Ewijk. Jan-Maarten is getrouwd met Ineke en zij hebben vier (bijna) volwassen kinderen.


E-mail: ds. N.J.M. Goedhart

ds. A. Schroten

ds. A. Schroten

Albert (Bert) Schroten is sinds 10 september 2023 verbonden als predikant aan de Sint-Jansgemeente (wijk B). Hij werd in 1973 geboren in Langerak (ZH) en groeide op in Bunschoten. Hij studeerde twee jaar zoötechniek aan de Landbouwuniversiteit te Wageningen, voor hij overstapte naar de studie theologie te Utrecht. In 2005 werd hij bevestigd tot predikant in de hervormde gemeente van Gouderak, een dorp onder de rook van Gouda. In 2011 werd hij predikant in Leerdam (wijk Centrum-Oost, de Grote Kerk). Vervolgens volgde in 2019 de overstap naar Renswoude (de Koepelkerk). Ds. Schroten is van jongs af aan erg betrokken op kerkmuziek en liturgie. Hij was initiator en is voorzitter van de Stichting Weerklank, die in 2016 een liedbundel uitgaf, die een dankbare ingang vond in veel gemeenten van het gereformeerd belijden.
Hij is getrouwd met Yolande en samen kregen zij drie kinderen.


E-mail: ds. A. Schroten

ds. M.C. Batenburg

ds. M.C. Batenburg

Marinus Cornelius (Marco) Batenburg is sinds 8 september 2013 als wijkpredikant verbonden aan de Sint-Jansgemeente (wijk A). Hij werd in 1972 geboren in Dordrecht en groeide op in Sliedrecht. Na zijn studie theologie werd hij bevestigd tot predikant in de hervormde gemeente van Zalk en Veecaten, een kleine dorpsgemeente aan de IJssel. Daarna volgde in maart 2004 de overstap naar Waddinxveen (Bethelkerk).

Ds. Batenburg is sinds november 2019 preses van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland. Om deze rol te kunnen vervullen is hij voor 80% vrijgesteld van het gemeentewerk in Gouda.

Eerder was hij voorzitter van de IZB, vereniging voor zending in Nederland. Hij werkte als redactielid mee aan de publicatie van ‘Goed gelovig. Een thematische uitleg van de Heidelbergse Catechismus’ (Boekencentrum 2015).

Hij is getrouwd met Martine en samen kregen zij drie kinderen.

Ds. Batenburg is verder een actief gebruiker van Twitter en Facebook en heeft ook eenweblog, waarop hij regelmatig teksten plaatst over geloof, kerk en theologie.

E-mail: ds. M.C. Batenburg