Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stadsdebat: Religieuze orthodoxie: verbieden, tolereren of accepteren?

19 april 2018 @ 18:00 - 20:00

Nederland is een democratie waarin de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst worden omarmd. Toch is er sprake van polarisatie en radicalisering en ligt een orthodoxe islamitische stroming als het salafisme gevoelig. Hoe zit dat eigenlijk met orthodoxe stromingen uit andere religies? Zijn er grenzen aan de vrijheid van godsdienst? Hoe wordt omgegaan met radicalisering en polarisatie in Gouda? Om op deze en andere vragen antwoorden te krijgen, organiseert de gemeente Gouda op donderdag 19 april het stadsdebat ‘Religieuze orthodoxie: verbieden, tolereren of accepteren?’

In debat
Gouwenaars en andere geïnteresseerden zijn welkom om samen met experts dit onderwerp te verkennen, verschillende perspectieven met elkaar te delen en elkaar te inspireren. Onder leiding van Martijn de Greve (presentator NPO RADIO1 programma “Haagse Lobby’’) vindt er een debat plaats. Deelnemers aan debat zijn: Wierd Duk (historicus | journalist Telegraaf), Yassin Elforkani (jongeren imam), Bert Loonstra (predikant christelijk gereformeerde kerk in Gouda) en Fouad Khouakhi (bestuurslid moskee Assalam in Gouda).

Dialoog met de stad
Dit stadsdebat maakt deel uit van een serie activiteiten die de gemeente Gouda organiseert vanuit haar beleid ter voorkoming én de aanpak van radicalisering en polarisatie in Gouda. De gemeente creëert graag podium voor dialoog en discussie.

19 april 
Het stadsdebat vindt plaats op: donderdag 19 april 2018
Locatie: Goudse Schouwburg
Inlooptijd: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 tot 21.00 uur

 

Aanmelden voor deelname
Deelname is gratis. Wilt u aanwezig zijn bij het stadsdebat? Meld u dan aan via: stadsdebat@gouda.nl.

Gegevens

Datum:
19 april 2018
Tijd:
18:00 - 20:00