Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerstnachtdienst

24 december 2023 @ 21:30 - 23:00

Op zondagavond, 24 december, is er weer een sfeervolle Kerstnachtdienst in de Sint-Janskerk in Gouda. De dienst begint om 21.30 uur. Er is muziek en samenzang onder leiding van stadsorganist Gerben Budding en de Sintjanskerstband. Spreker is ds. Gerard Bijkerk uit Moordrecht.

De Kerstnachtdienst biedt een mooie mix van traditionele en meer eigentijdse kerstliederen.

De kerk gaat om 21.00 uur open en de dienst is gratis. Na afloop kunt u onder het genot van een hapje en een drankje nog even napraten over de dienst.

In de bijdrage van ds. Gerard Bijkerk draait het om aanbidding en leiderschap. De drie wijzen, of drie koningen, hadden er veel voor over om een nieuwe koning, een nieuwe leider te vinden. Ze namen dure cadeaus mee: Goud, Wierook en Mirre. Maar was baby Jezus echt de leider die ze zochten? En zo ja, waarom dan?

“Die vragen over leiderschap en volgers zijn nog altijd actueel,” zegt Bijkerk in een toelichting op de dienst. “Wat verwachten wij van een leider? Wat hebben wij ervoor over om zo’n leider te volgen? Wat maakt ons echt gelukkig?”

Het team van de Sint-Janskerk heeft er weer veel zin in! “Het is elk jaar weer een hele klus om zo’n dienst te organiseren maar als het dan eenmaal kerstavond is en je ziet dan weer zo’n kerk vol mensen, dan is het de moeite meer dan waard,” aldus Anita Vogelezang, één van de drijvende krachten achter deze dienst.

U bent van harte welkom om de dienst in de Sint-Janskerk mee te maken maar als dat niet lukt kunt u de dienst ook meemaken of terugkijken op het YouTube kanaal van de Sint-Janskerk.

Gegevens

Datum:
24 december 2023
Tijd:
21:30 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

St. Janskerk
Achter De Kerk 16
Gouda, Zuid-Holland 2801 JX Nederland

Organisator

Ds. G.M. Bijkerk