Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gemeenteavond met IZB over missionair werk

18 april 2018 @ 19:00 - 21:00

Woensdag 18 april gemeenteavond Focus
Hebben wij woorden om uit te leggen wat we geloven? En hoe vertalen we die grote woorden naar het leven van alledag? Zijn we herkenbaar als christenen? Is ons geloof op zondag echt verbonden met ons leven doordeweeks; en wat merk je daar dan van? 
In de St.Jansgemeente willen we gericht gaan zoeken naar onze antwoorden op deze vragen. Daarom overweegt de kerkenraad om deel te gaan nemen aan een IZB-Focustraject. Een Focustraject is een leerproces, waarbij we ons zullen richten op wat het betekent om Jezus Christus te kennen en met Hem te leven. En, daaruit volgend, hoe we getuigen kunnen zijn van Jezus Christus. 
Als we aan dit Focustraject deelnemen, zal het meeste gemeentewerk in de St.Jan voor twee jaar in het teken staan van deze bezinning. 
Doe mee aan de FocusScan. De komende tijd wordt er onder begeleiding van de IZB  een FocusScan georganiseerd in de gemeente.  Dit is een enquête over de missionaire roeping van de gemeente.  Deze scan is bedoeld als voorbereiding voor dit Focustraject. 
  
De Scan wordt gedaan door een online vragenlijst aan zoveel mogelijk gemeenteleden voor te leggen. Vanaf 18 maart tot 15 april kunt u de vragenlijst online invullen via de website  www.focusscan.nl. Er is ook een papieren versie van de vragenlijst beschikbaar voor als u niet over de mogelijkheid beschikt om de vragenlijst online in te vullen. Deze papieren versie kunt u krijgen van uw blokouderling of van André Walhout (telefoon: 06-422 999 04) 
Op 18 april wordt er een gemeenteavond gehouden waarop kort de resultaten van de vragenlijst worden gepresenteerd. Ook gaan we dan aan de hand van enkele stellingen met elkaar in gesprek over de uitslag.  Dan willen we graag uw verhalen achter de scores horen. Aan het eind van de tweede avond worden zo de missionaire mogelijkheden zichtbaar. De IZB maakt van de vragenlijst en de gemeente avond een rapport, dat in de kerkenraad wordt besproken.  
  
Plaats: St. Janskerk 
Datum: woensdag 18 april 
Tijd: 20:00 uur

Gegevens

Datum:
18 april 2018
Tijd:
19:00 - 21:00

Locatie

St. Janskerk
Achter De Kerk 16
Gouda, Zuid-Holland 2801 JX Nederland
+ Google Maps