Bijbelstudie serie ‘Leven in quarantaine’

Filippenzen thumbnail

Vanaf vandaag is de bijbelstudieserie ‘Leven in quarantaine’ over het bijbelboek Filippenzen te bekijken en te beluisteren via het podcast- en Youtube kanaal van de Sint-Jansgemeente. In deze serie neemt ds. Gerrit Vreugdenhil ons mee in een bijbelstudie van de Filippenzenbrief, die de apostel vanuit de gevangenis schreef. Een bijzondere brief met een rijke inhoud. De afleveringen in deze serie verschijnen wekelijks op woensdagavond om 18:00 uur. 

Door het coronavirus is veel veranderd. We zijn gekluisterd aan huis en beperkt in onze contacten. Voor velen van ons een moeilijke tijd. Hoe de toekomst eruit gaat zien in een 1,5-meter samenleving weten we niet precies. Die onzekerheid kan ons verlammen en alle hoop ontnemen. 

Juist dan is het goed om de woorden van God te blijven lezen. De levens van de gelovigen in het Oude en Nieuwe Testament is verre van gemakkelijk geweest. Perioden van lijden, wachten en onzekerheid waren deel van hun leven. Hoe gingen zij daarmee om? Wat kunnen wij van hen leren?

De apostel Paulus heeft meerdere malen voor lange tijd gevangen gezeten in de gevangenis. Opgesloten in een donkere cel, in quarantaine, in lockdown. Vanuit de gevangenis heeft hij brieven geschreven. Van deze brieven kunnen wij veel leren voor de tijd waarin wij leven. In deze serie bijbelstudie lezen we samen de Filippenzenbrief, die de apostel vanuit de gevangenis schreef. Een bijzondere brief met een rijke inhoud.

De bijbelstudie is beschikbaar via Youtube en podcast:

YouTube
Aflevering 0: Inleiding op de Filippenzenbrief https://youtu.be/hO8UMwU0SZ8
Aflevering 1: Filippenzen 1:1-11 https://youtu.be/YA-uLL8z0kM

podcast
Aflevering 0: Inleiding op de Filippenzenbrief

Spotify: https://open.spotify.com/episode/6rUf5s2U9sm6OjPLGYoEPn
Anchor fm: https://anchor.fm/sintjansgemeente/episodes/0-Leven-in-quarantaine–Inleiding-op-bestuderen-van-de-Filippenzenbrief-eeam5a

Aflevering 1: Filippenzen 1:1-11 
Spotify: https://open.spotify.com/episode/7nzJZPZ1kzZpSVi8WQAOO2
Anchor fm https://anchor.fm/sintjansgemeente/episodes/1-Leven-in-quarantaine–Filippenzen-11-11-eeam8c